“Гібридна” політика Кремля. Земан пропонує взяти компенсацію за Крим

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 10.10.2017 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27930

Президент Чехії Мілош Земан вважає, що анексія Криму Росією є “завершеною справою”, і пропонує владнати її шляхом виплат Україні.

Про це пан Земан заявив у Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Крим - це анексія, без сумніву. Та це завершена справа", - сказав пан Земан.

За його словами, Україні і Росії слід домовитися про "якусь компенсацію - чи у фінансовій формі, чи нафтою і газом", - додав він.

У разі незгоди щодо Криму може початися "європейська війна", застеріг чеський президент.

"Ми маємо уникнути європейської війни і водночас компенсувати Україні (втрату Криму. - Ред.)", - звернувся він до депутатів.

"Крим не продається"

Міністр закордонних справ України так відреагував у Twitter на ці заяви:

"Залиште Земана, його не виправити. В театрі є режисери і є актори. Ті, хто запросили його до виступу, знали, що він скаже. З ними і треба боротися", - написав він.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба також назвав пана Земана "актором", додавши, що "Крим не продається".

"Він (Земан. - Ред.) завжди був за Росію. Сьогодні він був просто артистом, якого вивели на авансцену, щоби створити правильну атмосферу і мобілізувати людей, які ще не визначилися щодо повернення росіян (до ПАРЄ. - Ред.)", - написав він у Facebook.

Раніше російську делегацію позбавили права голосу на сесіях ПАРЄ і можливості брати участь у роботі статутних органів асамблеї через події в Україні.

Президент Земан неодноразово публічно висловлювався про те, що Україна не зможе повернути Крим, та засуджував санкції проти Росії, що їх запровадили після анексії Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.