У Київраді пропонують позбавити депутатів безоплатного проїзду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.10.2017 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27951

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо скасування права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд.

Про це повідомив офіційний сайт Київради.

Наразі, відповідно до чинного законодавства, у кошторисі Верховної Ради передбачено видатки кожному народному депутатові для компенсації вартості проїзду територією України. А депутати місцевої ради мають право безплатного проїзду на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) на території відповідної ради.

“В умовах сьогодення, в період війни на сході України, депутати Київської міської ради, вважають недоцільним за рахунок державного бюджету України та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів та депутатів місцевих рад безоплатним проїздом. Тому ми пропонуємо внести зміни до чинного законодавства України, скасувавши права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд”, - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Звернення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.