Із Росії вислали українця-заробітчанина, з якого чекісти робили шпигуна

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.12.2017 22:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28117

Росія видворила з країни затриманого громадянина України Сергія Сотникова, якого слідство звинувачувало в шпигунстві.

Про це в п’ятницю, 1 грудня, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Федеральної служби безпеки в Самарській області.

Зазначається, що 1 грудня Сотников рейсом через Стамбул вилетів до Одеси.

"Він зізнався, що був завербований СБУ. Ми не знайшли доказів, що він реально порушував російське законодавство і реально на цьому судноремонтному заводі державну таємницю вивідав. Він повинен був отримати секретні відомості, але на цьому заводі він не мав доступу до них. Тому складу ст. 276 (шпигунство) у нього не було", - повідомили у ФСБ.

Згідно з повідомленням, українець порушив міграційне законодавство РФ. До рішення про видворення він два тижні перебував у центрі для мігрантів.

Як повідомлялося раніше, у Росії затримали українця Сергія Сотникова, який був начебто був "завербований Службою безпеки України" для збору інформації про судноремонтне підприємство. Згідно з повідомленням, у ході допиту він зізнався, що до червня працював на Херсонському державному заводі, а в 2016 році його начебто викликав до себе працівник українських спецслужб на ім’я Данило та запропонував "надати допомогу СБУ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.