Росіяни поцупили завод в Порошенка

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 2.02.2018 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28318

В анексованому Росією Криму підприємство «Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе» передали з власності міста у власність Росії.

Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе

Відповідне розпорядження від 31 січня 2018 року №127-р, оприлюднене 2 лютого на сайті уряду Росії.

«Прийняти в федеральну власність підприємство «Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе» як майновий комплекс», – йдеться в документі.

У пояснювальній записці сказано, що це рішення «прискорить інтеграцію підприємства в оборонно-промисловий комплекс Росії», а також забезпечить повноцінне завантаження виробничих потужностей. Підприємство буде перебувати у віданні міністерства промисловості і торгівлі Росії, зазначається в документі.

Севастопольський морський завод увійшов до списку компаній, щодо яких США вводить санкції через їх зв’язки з російськими військовими і спецслужбами.

Наприкінці лютого 2015 року уряд Севастополя, підконтрольний Росії, схвалив рішення про «націоналізації» Севморзаводу.

До анексії Криму Росією власником підприємства був нинішній президент України Петро Порошенко. За офіційними даними SMIDA, 89% акцій «Севморзаводу» належить ВАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд« Прайм Ессетс Кепітал», власником якого є Петро Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.