Минулого тижня на фронті менше стріляли

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 2.02.2018 19:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28319

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляє, що за минулий тиждень на Донбасі було зафіксовано зменшення на 25% порушень режиму тиші.

За словами першого заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Гуґа, спостерігачі також зафіксували зменшення застосування сторонами конфлікту забороненого Мінськими угодами озброєння на 80%.

«Загалом місія зафіксувала 33 випадки використання такого озброєння – 28 випадків застосування артилерії та у 5 випадках мінометів, минулого тижня було близько 180 таких випадків», – сказав він.

Представник ОБСЄ також додав, що 80% бойових дій велися в трикутнику Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт, а також райони південніше Світлодарська.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий «режим тиші» з півночі 23 грудня 2017 року. Нинішнє нове перемир’я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.