Росія розмістила “Іскандери” в Калінінградській області

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.02.2018 18:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28323

Росія в понеділок розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) “Іскандер”, які можуть нести ядерний заряд, і має намір залишити їх там на постійній основі.

ОТРК “Іскандер”

Про це заявив литовський міністр оборони Раймундас Каробліс, повідомляє Delfi.

За його словами, раніше ці ОТРК доставлялися в Калінінград для проведення навчань, проте "цього разу ситуація інша - це розміщення на постійній основі, при наявності всієї необхідної для цього інфраструктури".

"Іскандери" о 12 годині мали бути вивантажені в Калінінградському порту", - сказав Каробліс.

Глава комітету Держдуми з оборони Владімір Шаманов підтвердив журналістам, що РФ розмістила комплекси "Іскандер" в Калінінградській області.

"Розмістили, так. Розміщення іноземної військової інфраструктури автоматично потрапляє до переліку (цілей. - Ред.) першочергового знищення", - цитує Шаманова агентство "РИА Новости".

Про наказ російського Міноборони перекинути в Калінінградську область комплекси "Іскандер-М" стало відомо в жовтні 2016 року. Як пояснив тоді глава МЗС РФ Сєргєй Лавров, перекидання ракетних комплексів "Іскандер-М" в Калінінградську область викликано "деструктивними діями НАТО".

Раніше у НАТО заявили, що такий крок РФ "не сприятиме зняттю напруги" між Північноатлантичним альянсом і Росією.

У МЗС Польщі застерегли, що "активна мілітаризація у Калінінградській області викликає занепокоєння у всіх країн регіону і за його межами".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.