Макрон і Путін обговорили ситуацію на російсько-українському фронті

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.02.2018 18:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28342

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову із президентом Росії Владіміром Путіним, під час якої обговорив війну на сході України.

Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

"Про російсько-українську кризу президент відзначив, що реалізація Мінських угод зайшла в глухий кут", - йдеться у заяві.

Зазначається, що президент Франції наголосив на необхідності прийняття конкретних кроків, щоб врегулювати ситуацію і полегшити страждання населення, та на припиненні вогню й негайного здійснення гуманітарних заходів, запропонованих Францією та Німеччиною.

Крім того, Макрон прийняв запрошення відвідати Росію у травні.

"З метою продовжити динаміку президент прийняв запрошення Владіміра Путіна здійснити візит до Росії у травні. Протягом візиту він візьме участь у Санкт-Петербурзькому економічному форумі, на якому Франція буде почесним гостем" - йдеться у заяві.

Також глави держав обговорювали війну в Сирії. Президент Франції закликав Путіна зробити все для того, щоб режим в Сирії поклав кінець погіршенню гуманітарної ситуації у Східній Гуті та Ідлібі.

Нагадаємо, 28 грудня президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали обидві сторони конфлікту на Донбасі до якнайшвидшого обміну полоненими.

Як повідомлялось, 23 грудня канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підписали заяву, в якій закликали повернути російських офіцерів до Спільного центру з контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.