Путін розповів депутатам про нову ядерну зброю

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.03.2018 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28400

У Росії розроблена малогабаритна надпотужна ядерна енергоустановка, яка може бути поміщена в крилату ракету і буде невразливою для систем протиракетної оборони, заявив президент Росії Владімір Путін у посланні Федеральним зборам.

Пуск російської крилатої ракети Х-101

«Ми почали розробку таких нових видів стратегічної зброї, які взагалі не використовують балістичні траєкторії польоту при русі до цілі, а значить і системи ПРО в боротьбі з ними не приносять користі і просто безглузді», – сказав Путін.

За його словами, ці системи озброєння засновані на розробках російських вчених.

«Одне з них – створення малогабаритної надпотужної ядерної енергетичної установки, яка розміщується в корпусі крилатої ракети типу нашої новітньої ракети Х-101 повітряного базування або американського «Томагавка», але при цьому забезпечує в десятки разів більшу дальність польоту, яка є практично необмеженою», – заявив Путін.

Президент Росії стверджує, що «малопомітна крилата ракета низького польоту, що несе ядерну бойову частину з практично необмеженою дальністю, непередбачуваною траєкторією польоту і можливістю обходу рубежів перехоплення є невразливою для всіх існуючих і перспективних систем як ПРО, так і ППО».

«Сподіваюся, що все, що було сказано сьогодні, протверезить будь-якого потенційного агресора. А такі недружні кроки стосовно Росії, як розгортання системи ПРО, наближення інфраструктури НАТО до наших кордонів тощо, з військової точки зору стають неефективними, з фінансової – невиправдано затратними, і просто безглуздими для тих, хто це ініціює і робить», – сказав Путін.

16 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликав Росію бути «відкритою» в питанні дотримання договору між СРСР та США в 1987 році про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (INF).

Тоді ж він заявив, що хоча ціль НАТО – «це світ без ядерної зброї», Альянс продовжить залишатися ядерним блоком. Він пояснив, що «світ, де Росія, Китай та Північна Корея мають ядерну зброю, але НАТО не має, це небезпечний світ».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.