США і НАТО протидіятимуть російським хакерам і розповсюдженню дезінформації

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 7.03.2018 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28419

Державний секретар США Рекс Тіллерсон та голови урядів Балтійських країн домовились про поглиблення співпраці з метою протидії дезінформації та кібератакам з боку Росії.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон

Про це йдеться у заяві прес-служби Державного департаменту США.

"У понеділок відбулась продуктивна дискусія за участі державного секретаря Тіллерсона та колег з Естонії, Латвії та Литви. Чотири союзники по НАТО домовились поглиблювати співпрацю націлену на протидію дезінформації та кібератакам з боку Росії. Вони обговорили стратегії відповіді на загрозу європейській безпеці з боку Росії та її неповагу до суверенітету та територіальної цілісності сусідів. Вони також здійснили приготування до Балтійському саміту, який президент США Дональд Трамп прийме у квітні, а також липневого саміту НАТО", - йдеться у заяві.

Раніше міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії заявили у США, що проблеми безпеки стають все більш взаємопов’язаними

Міністри закордонних справ країн Балтії також закликали західних лідерів дати більш комплексну відповідь на російські погрози. Дипломати з Естонії, Латвії та Литви виступили з рішучим посланням на зустрічі з високопоставленими офіційними особами в місті, охопленому внутрішніми політичними конфліктами і побоюваннями з приводу інтриг Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.