Facebook заборонить стороннім додаткам доступ до даних користувачів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2018 01:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28517

Соціальна мережа Facebook обмежить доступ стороннім додаткам до інформації користувачів. Про це повідомляється в новинному релізі компанії.

«З сьогоднішнього дня додатки, які використовують програмний інтерфейс Facebook (API), більше не будуть отримувати доступ до списку гостей або до повідомлень на стіні події. В майбутньому тільки додатки, які ми підтверджуємо і які згодні зі строгими вимогами, будуть отримувати доступ до події», - йде мова в прес-релізі компанії.

Крім цього, соцмережа закриє для додатків інформацію про релігійну та політичну приналежності, особисті стосунки, освіту та сферу діяльності.

Ще одним нововведенням став перелік всіх додатків користувача, які використовують обліковий запис Facebook. Крім перерахування, в ньому буде зазначено, якого роду інформацію вони збирають.

26 березня користувачі соцмережі викрили компанію в шпигунстві: метадані про телефонні розмови і СМС збереглися в архівах профілів користувачів.

19 березня американські журналісти повідомили про безпрецедентний витік даних 50 мільйонів користувачів Facebook через афільовану компанію Cambridge Analytica. Серед інформації були списки друзів, уподобання зареєстрованих людей та їхні телефонні контакти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.