Формат АТО буде змінено на ООС 30 квітня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.04.2018 22:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28549

Президент Петро Порошенко повідомив, що статус Антитерористичної операції на Сході України на Операцію Об’єднаних Сил буде змінено 30 квітня цього року.

Про це Глава держави сказав в інтерв’ю українським телеканалам.

Глава держави зазначив: «Формат має змінитися 30 квітня. Це кардинально змінює організацію управління військовою структурою».

Порошенко нагадав, що зараз Антитерористична операція знаходиться під керівництвом Служби безпеки України. За його словами, «взаємодія між СБУ і приданими підрозділами ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії є абсолютно іншою і не такою, що передбачена в Законі про реінтеграцію Донбасу».

«Керівництво переходить до Збройних Сил України. У ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройним Силам України», - повідомив Президент.

Він подякував Верховній Раді за підтримку його пропозицій щодо стратегії звільнення Донбасу. «Це зробить дії українських військових набагато більш ефективними не лише у відсічі збройній агресії, а й в протидії диверсійним групам», - зазначив Президент.

Глава держави зазначив, що кількість спроб терористичних атак проти України вже перевищило за 400. При цьому терористи готуються в таборах, які розташовані в Ростовській, Білгородській, Курській та інших областях Російської Федерації. Частина з них набирається і вербується на українській окупованій території, частина з них російські громадяни.

«Українська держава має бути об’єднаною, сильною, разом з українським народом для того, щоб протидіяти цим загрозам», - підкреслив Петро Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.