У Кремлі - традиційно засудили атаку на об’єкти, пов’язані з хімічною зброєю

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.04.2018 09:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28551

У Росії різко відреагували на авіаудари, яких країни Заходу завдали по Сирії. Удар по Сирії стався саме тоді, коли країна отримала шанс на мирне врегулювання, наголошують у МЗС Росії.

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова різко розкритикувала нещодавній удар військ США, Великобританії та Франції по можливих хімічних об’єктах у Сирії. Про це Захарова написала в суботу, 14 квітня, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Треба бути по-справжньому винятковим, щоб в момент, коли Сирія отримала шанс на мирне майбутнє, обстріляти її столицю", - зазначила вона.

Захарова також піддала сумніву інформацію про скоєння хімічної атаки в місті Дума, що стало причиною сьогоднішнього обстрілу. За словами Захарової, "впевненість" Білого дому в хіматаці урядових сирійських сил заснована на "ЗМІ, повідомленнях про симптоми, відео та фото, а також на інформації, що заслуговує на довіру", цитує вона американські джерела.

У свою чергу, посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що дії Великобританії, Франції та США в Сирії не залишаться без наслідків, і вся відповідальність за них лежить на цих трьох країнах.

Відповідальність ЗМІ

Захарова поклала відповідальність за те, що трапилося, й на американські та західні ЗМІ. Вона, зокрема, згадала ситуацію перед вторгненням США в Ірак 2003 року, коли тодішній державний секретар США Колін Пауелл звинуватив уряд Саддама Хусейна в виробництві хімічної зброї. "15 років тому Білий дім використовував... держсекретаря, тепер... Вашингтон використовував ЗМІ", - зазначила Захарова.

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня Сполучені Штати Америки, Великобританія та Франція завдали ударів по сирійських військових об’єктах, що пов’язані з хімічною зброєю. Цілями ударів були науково-дослідний центр під Дамаском, склад хімічної зброї біля міста Хомс, а також розташований неподалік від складу командний пункт, повідомили в Пентагоні.

Як повідомлялося, за інформацією гуманітарних організацій, в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над сирійським містом Дума. За цими даними, загинули десятки людей, сотні - звернулися до лікарень. Більшість постраждалих мирних жителів - жінки і діти, зазначають активісти. Росія та Сирія заперечують інформацію про хімічну атаку та називають її "інсценуванням". Натомість США та Захід покладають відповідальність за ймовірну атаку на сирійський уряд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.