МЗС України заявило про солідарність з США, Великобританією і Францією

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2018 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28555

Україна висловлює солідарність зі США, Великою Британією та Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума, яке призвело до численних жертв серед мирного населення.

Про це заявило МЗС України.

Звертає на себе також увагу цілеспрямована підтримка злочинів Дамаска з боку кремлівського режиму, який своїми діями, у тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН.

Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомлялося раніше, у ніч на суботу президент США Дональд Трамп заявив про «точні удари» по сирійських військових об’єктах, які використовувалися для виробництва хімічної зброї у відповідь на ймовірне застосування сирійською владою на чолі з Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб. Трамп додав, що удари розпочаті спільно з Францією та Великою Британією та спрямовані на припинення використання такої зброї масового знищення.

Як повідомлялося, союзники нанесли удар по об’єктах виробництва і зберігання хімічної зброї більш ніж ста ракетами. За їхніми даними всі цілі знищені.

Водночас сирійські і російські інормагенції, посилаючись на військових, передали, ППО Сирії знищило 13 крилатих ракет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.