Охоронців мерії Харкова можуть озброїти

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 20.08.2018 22:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28914

Правила охорони будівлі Харківської міськради після нападу озброєного чоловіка вночі 20 серпня, коли було вбито поліцейського і поранено охоронця, можливо, буде змінено.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Правила охорони, можливо, буде змінено. Річ у тім, що охоронці, які знаходилися всередині будівлі, не могли протистояти стрільцю, оскільки у них не було зброї. Вони просто не мають права її носити. Після того, як один з охоронців відкрив вхідні двері і був тяжко поранений невідомим, решта двоє залишили будівлю через чорний хід", - відзначив Сидоренко.

За його словами, нові правила будуть продумані з урахуванням події.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 20 серпня під час стрілянини в будівлі Харківської міськради важко поранено 48-річного охоронця і смертельно поранено 29-річного поліцейського, у якого залишилися дружина і дочка. Дві кулі потрапили поліцейському в незахищене місце, де бронежилет закріплюється з двох сторін.

Зловмисник вбитий поліцейськими. Його особа встановлюється: він раніше не судимий.

Поранений охоронець знаходиться в реанімації міської лікарні швидкої допомоги: йому всю ніч робили операцію.

Встановлено, що зловмисник також стріляв по автомобілю Skoda, який зупинився на червоний сигнал світлофора навпроти входу до міськради, і вимагав, щоб автомобіль поїхав. Проте водій чекав зеленого сигналу, і тоді зловмисник почав стріляти, пошкодивши колесо. У цей момент в автомобілі знаходилися двоє дорослих чоловіків і дитина. Саме вони викликали поліцію на місце злочину.

Відкрито кримінальні провадження за статтею 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу або члена громадського формування з охорони громадського порядку або військовослужбовця), за ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 - посягання на вбивство співробітників охорони, і ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 - посягання на умисне вбивство водія і пасажирів автомобіля Skoda. Максимальне покарання - довічний термін.

Призначено більш як 30 експертиз. Встановлено, що вміст алкоголю в крові зловмисника становив 2,4 проміле.

Сім’ї загиблого поліцейського, повідомив народний депутат Антон Геращенко, буде виплачено у вигляді компенсації втрати 1,3 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.