Ситуація на фронті: російські війська активізувалися на окремих напрямках

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2018 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28997

Минулої доби відмічається збільшення напруженості на Світлодарському напрямку. Залишається складною ситуація на Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього за минулу добу, 18 вересня, окупанти 25 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів 82-го та 120-го калібру.

На Луганському напрямку, поблизу Станиці Луганської ворог здійснив чергову провокацію з метою недопущення розведення, здійснивши обстріл наших позицій зі стрілецької зброї. В районі населених пунктів Кримське та Новотошківське окупанти відкривали прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. При цьому поблизу Кримського противник двічі застосував проти наших захисників озброєння бойових машин піхоти. Підрозділи Об’єднаних сил на цьому напрямку адекватно реагували на дії противника. Застосовувалися чергові вогневі засоби та підрозділи бойової охорони. Втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку активності противника не відмічено.

Ближче до опівночі загострилася ситуація на Світлодарському напрямку. Окупанти зосередили свою активність в районі населеного пункту Луганське. Близько 23.00 ворог відкрив вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів. Вогневі позиції противника були виявлені та своєчасно вогнем чергових засобів подавлені. В ході вогневого нальоту внаслідок розриву міни калібру 120 мм двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення несумісні з життям.

Сержант Володимир Матвієнко та молодший сержант Володимир Ткачов чесно та сумлінно виконували свій обов’язок. З початком обстрілу вели спостереження за полем бою та вживали заходів щодо зайняття укриттів своїми побратимами. На жаль, ворожа міна обірвала їхні життя. За смілі та рішучі дії сержанта Матвієнка Володимира та молодшого сержанта Ткачова Володимира представлено до державних нагород посмертно.

На Горлівському напрямку російські окупаційні війська вчора відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Південне. Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, рішучими діями вогневі засоби противника подавили. В ході бойового зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав легкого поранення.

На Донецькому напрямку окупанти минулої доби з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли наші позиції в районі Пісків та Старогнатівки. Ще один обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Новотроїцького. Втрат серед наших захисників немає.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Тут за минулу добу противник 10 разів порушував режим припинення вогню.

Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил, втрат серед наших військовослужбовців не допущено.

Від початку поточної доби противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Луганське, Троїцьке, Березове та Лебединське. Проти наших захисників окупанти застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Незважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вести вогонь майже уздовж усієї лінії розмежування, в тому числі й із застосуванням важкого озброєння.

Об’єднані сили продовжують виконання бойових завдань. Підрозділи, які обороняються, у всіх випадках застосування вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, внаслідок порушення режиму припинення вогню троє окупантів було знищено, п’ятеро поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 7 осіб, які причетні до незаконних збройних формувань. Також виявлено 10 фактів незаконного поводження зі зброєю та 20 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 21 тисячі осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 31 особі.
О 10.25 18 вересня в КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово окупованої території України на автомобілі прибув громадянин України. В ході проведення поглибленого огляду спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил, з приховуванням в конструктивних особливостях автомобіля, було виявлено обладнання для телебачення (дистанційні пульти, смартбокси). Товар вилучено представниками ДФС для прийняття правового рішення. Сума оцінки товару 31 257 гривень.

Протягом минулої доби українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. В районі Станиці Луганської виконані ремонтні роботи на розподільчій мережі водогону «Станиця Луганська». Поблизу населеного пункту Артема проведено аварійно-відновлювальні роботи на лініях електропередач Петрівського водозабору. На ділянці Попасна – Золоте-3 проведено огляд та ремонтно-відновлювальні роботи районного водоканалу. У населеному пункті Авдіївка проведено ремонтно-відновлювальні роботи дахів будинків мешканців, аварійно-відновлювальні роботи Південно-Донбаського водоводу. Продовжено аварійно-відновлювальні роботи на газорозподільній станції «Мар’їнка».

Підрозділами цивільно-військового співробітництва доставлено гуманітарну допомогу першокласникам та вчителям Новолуганської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів, навчальну та методичну літературу до Кіндрашівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Станично-Луганської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.