Росія порушить Мінські домовленості, якщо розіграє черговий фарс виборів на окупованих територіях

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 2.10.2018 19:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29023

Результати так званих позачергових виборів в ОРДЛО у разі їх проведення не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Так звані позачергові вибори в ОРДЛО грубо порушують зобов’язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть проведені, їхні результати не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою", - написала Оліфер.

Вона додала, що волевиявлення на Донбасі може відбутися лише згідно з Мінськими угодами - за українським законодавством, за участю українських політичних партій та ЗМІ, з дотриманням стандартів ОБСЄ, за моніторингу БДІПЛ, міжнародних спостерігачів.

"Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", - наголосила Оліфер.

Водночас вона констатувала, що сталої тиші на Донбасі немає, гинуть люди, руйнується інфраструктура і житлові будинки, а на території ОРДЛО і надалі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

У цьому контексті Оліфер поінформувала, що впродовж шкільного перемир’я (29 серпня - 30 вересня 2018) українською стороною зафіксовано 789 обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО.

"Вогонь вівся переважно з БТР, БМП, СПГ, ПТРК, РПГ, АГС, використовувалися стрілецька зброя та снайпер. 80 разів використано зброю, заборонену Мінськими домовленостями - це артилерія калібром 152 мм, 120 мм та 80 мм міномети. З боку НЗФ ОРДЛО мали місце 8 обстрілів населених пунктів - Красногорівки, Водяного, Широкиного, Північного, Південного, Новолуганського, двічі за цей період стріляли по Майорську", - зазначила Оліфер.

Вона також повідомила, що представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі екс-президент України Леонід Кучма на засіданні 2 жовтня попрощався з колегами по переговорному процесу в Мінську.

"На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську Леонід Кучма подякував колегам у Тристоронній контактній групі за спільну роботу. В такий спосіб підбито підсумок його роботи представника України в Тристоронній контактній групі", - написала Оліфер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.