Ситуація на фронті: активність росіян спостерігається по всьому фронту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.10.2018 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29050

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвого збільшення кількості обстрілів не відбулося, проте в черговий раз інтенсивність застосування важкого озброєння знову зросла.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зареєстровано 39 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Незважаючи на Мінські домовленості та умови перемир’я, окупанти продовжують застосування мінометів 120-го, 82-го калібрів та ствольної артилерії. Загалом відмічено 14 застосувань із загальною витратою 123 міни та снаряди.
Бойові дії велися уздовж усієї лінії зіткнення. При цьому найбільш напруженою була ситуація на Луганському, Світлодарському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку вогневого впливу зі стрілецької зброї зазнали підрозділи поблизу Станиці Луганської. З метою недопущення розведення сторін окупанти в черговий раз відкрили вогонь по ділянці №1. Втрат не допущено, проте можливість виконання досягнутих домовленостей щодо розведення, на жаль, внаслідок дій ворога залишається нереалізованою.

Основну активність на Луганському напрямку ворог проявив уздовж Бахмутської траси. В районі населених пунктів Кримське та Новотошківське противник вів прицільний вогонь по наших позиціях зі ствольної артилерії калібру 152 мм, мінометів 82-го калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку в районі населених пунктів Золоте та Новозванівка російські окупаційні війська обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого ворог також застосував протитанкові керовані ракети. Внаслідок обстрілів один український захисник зазнав поранень. Об’єднані сили вжили необхідних заходів з припинення обстрілів противником.

На Світлодарському напрямку російські окупаційні війська протягом минулої доби обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Луганського та Новолуганського з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Травневе противник застосував гранатомети та великокаліберні кулемети. В ході бойових дій загинув один військовослужбовець Збройних Сил України. Об’єднані сили вживали активних заходів для утримання контролю над ситуацією на цьому напрямку.

На Горлівському напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли наші позиції поблизу Залізного. Внаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка, Березове, Новотроїцьке та Старогнатівка окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також в районі Красногорівки противник здійснив обстріл наших позицій з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено, ситуація на напрямку утримується під контролем наших підрозділів.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Водяного окупанти здійснили обстріли зі ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм. У районі Гнутового та Лебединського ворог застосував міномети 120-го калібру. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Підрозділи, що обороняються, адекватно реагують на випадки ведення вогню противником. Втрат на цьому напрямку немає.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Гнутового та Широкиного на Маріупольському напрямку.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Активних дій не зафіксовано, проте відмічається збільшення вогневого впливу на підрозділи Об’єднаних сил з боку противника. Кількість мін та снарядів забороненого озброєння, яке застосував противник у порівнянні з минулою добою, збільшилась до 123.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби трьох окупантів знищено та п’ятьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 15 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 22 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 27 адміністративних правопорушень. Із незаконного обігу вилучено 1 гранатомет РПГ-22.
Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 20 тисяч осіб та більше 2,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 27-ми особам.
О 12:30 9 жовтня на КПВВ «Майорське» на вхід з тимчасово окупованої території України прибув громадянин України. Під час проведення огляду багажу громадянина прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил в рюкзаку було виявлено твердосплавні пластини з побідиту в кількості 308 штук на загальну суму 12 520 гривень.

Загальна сума оцінки вилучених товарів з ознаками контрабанди протягом минулої доби – близько тридцяти тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження виконання аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі 1-ї та 3-ї черги фенольного заводу в Залізному, лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору в населеному пункті Артема та на Південно-Донбаському водоводі в Авдіївці. Забезпечено функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.