У Кремлі не мають намірів міняти договір про Азовське море

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.10.2018 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29097

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що договір Росії з Україною щодо Азовського моря діє і будь-якої позиції відносно можливої зміни його умов у Кремлі немає.

Про це він сказав, відповідаючи на питання, чи слід Росії переукласти договір по Азовському морю з Україною на нових умовах - в зв’язку з анексією РФ Криму і будівництвом так званого Керченського моста, передає ТАСС.

"Поки немає ніякої позиції в даному випадку", - відповів Пєсков.

За його словами, існує міжнародна правова база з цього приводу і вона діє, і на це Росії слід орієнтуватися.

Раніше командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що ситуація в Азовському морі залишається напруженою, оскільки Росія стягнула туди вже 120 кораблів і катерів, частина з яких мають досить озброєння.

Крім того заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк заявив, що 24 жовтня Росія завела до акваторії Азовського моря ще два військові кораблі, і ще один - на підході.

Також повідомлялося, що Росія створює передумови економічної блокади морських та річкових портів України.

Раніше російський уряд виділив Міноборони РФ у користування на 20 років частину акваторії Таганрозької затоки Азовського моря, яка знаходиться у 1,5 милях від узбережжя поблизу російського міста Ейськ, що у 65 км від українського Маріуполя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.