Путін не хоче розмовляти з Порошенком через вибори

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.12.2018 16:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29213

Президент Росії Владімір Путін заявив, що не відповідає на запити президента України Петра Порошенка про телефонну розмову, оскільки не хоче «брати участь у його виборчій кампанії».

За словами Путіна, Порошенко створює кризові ситуації і перекладає відповідальність на Росію, після чого «хоче тут же продемонструвати, що він успішно вирішує проблеми». «Я в цих комбінаціях не хочу брати участь і не буду», – цитують Путіна російські інформагенції.

Раніше цього тижня в Кремлі заявили, що президент Росії Владімір Путін найближчим часом не планує обговорювати з президентом України Петром Порошенком звільнення полонених українських моряків та інші питання. «Я можу вам лише підтвердити, що дійсно після інциденту телефонної розмови між Путіним і Порошенком не було, й на цей момент, наскільки мені відомо, в наступні дні така розмова не планується», – сказав речник Путіна Дмітрій Пєсков.

28 листопада помічник президента Росії Юрій Ушаков повідомляв, що запит з боку України на проведення телефонної розмови Путіна і Порошенка був, але розмова не відбулася. Президент України також говорив, що намагався зв’язатися з російським лідером, але безуспішно.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди у Криму арештували 24 моряків на два місяці. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.