Ситуація на фронті: активність окупаційних військ не зменшується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.05.2019 19:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29689

За минулу добу в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому двічі – із застосуванням 120 мм мінометів, заборонених Мінськими угодами.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" з початку минулої доби противник сім разів порушив режим тиші, з них:

біля міста АВДІЇВКА, з населеного пункту СПАРТАК – з 120 мм мінометів;

в районі населеного пункту БОГДАНІВКА, з населеного пункту ПЕТРІВСЬКЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ПИЩЕВИК, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населених пунктів ТАЛАКІВКА і ПАВЛОПІЛЬ, з боку населених пунктів ПІКУЗИ і ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції наших захисників чотири рази:

біля села НОВОЗВАНІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ – з 120 мм мінометів;

поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з населеного пункту КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ – з озброєння бойових машин піхоти та гранатометів різних систем;

двічі біля населеного пункту КРИМСЬКЕ, з населених пунктів ЖОЛОБОК і СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬК – з протитанкових ракетних комплексів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще п’ятьох – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог один раз намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил намагання противника було зірвано.

Від початку доби ворог вісім разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з 120 мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог п’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

з станкових протитанкових гранатометів – біля селища міського типу ТАЛАКІВКА;

чотири рази з великокаліберних кулеметів - поблизу населених пунктів МАР’ЇНКА, ГРАНІТНЕ, ТАЛАКІВКА і ЛЕБЕДИНСЬКЕ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил тричі:

двічі з 120 мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти – поблизу села НОВОЗВАНІВКА;

з 120 мм мінометів – біля населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 338 адміністративних правопорушень та розкрили 10 злочинів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів п’ять осіб.

05 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 16 тисяч осіб та близько 2,5 тисячі транспортних засобів. Водночас понад 11 тисяч осіб та близько 1,8 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 13 особам.

Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму понад 50 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим та багатодітним сім’ям в населених пунктах КРИНИЧНЕ, РОТИ, ВОЗДВИЖЕНКА, СЄВЄРОДОНЕЦЬК, ПОПАСНА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.