СБУ виявила арсенал авіаційного озброєння на Київщині

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.05.2019 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29721

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України спільно із слідчими ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6 виявили місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканці столиці зберігали в одному з приватних помешкань у селі Новосілки Макарівського району Київської області військові засоби ураження.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили з території домоволодіння шість уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначених для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачах-бомбардувальниках типу МіГ-27 та бойових ударних гелікоптерах типу Мі-24.

За оперативною інформацією спецслужби виявлене озброєння фігуранти справи планували вивезти з порушенням встановленого порядку експортного контролю в деякі країни Африки для використання у військових конфліктах.

Унаслідок ужитих заходів правоохоронці попередили реалізацію постачання товарів військового призначення у країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради Безпеки ООН. За висновками експертів протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм та загрожували введенням санкцій стосовно нашої держави.

У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної діяльності, та встановлення місця походження виявленого озброєння.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.