У Кремлі прокоментували ідею референдуму про перемовини України з РФ

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 22.05.2019 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29737

Кремль вважає можливий референдум про відносини з Росією, який пропонує провести українська влада, внутрішньою справою України.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков, повідомляє ТАСС.

«Це внутрішня справа України, безумовно. Звичайно, від Києва ми б очікували конкретних кроків, перш за все, в руслі виконання Мінських домовленостей, врегулювання внутрішньоукраїнської проблеми, а також у плані нормалізації двосторонніх відносин з Росією», - сказав він.

«Ми чекаємо цих кроків, але поки що їх не бачимо», - стверджує Пєсков.

Відповідаючи на питання про ставлення Кремля до самої ідеї виносити такі питання на референдум, Пєсков зазначив: «Головне, щоб був толк, щоб була ефективність».

Відповідаючи на інше питання, в якому говорилося про референдум за підсумками «мирних переговорів» України і Росії, представник Кремля в черговий раз повторив тезу російської пропаганди, що між двома країнами нібито немає збройних конфліктів, а є лише «громадянська війна в Україні». «Ми очікуємо пояснення, щоб зрозуміти про що все-таки мова», - додав він.

Як повідомлялося, раніше глава Адміністрації Президента України Андрій Богдан заявив, що Президент Володимир Зеленський має намір ініціювати проведення референдуму з питання переговорного процесу між Україною та Росією. Богдан уточнив, що питання референдуму стосуватимуться конфлікту на Донбасі, в якому бере участь Росія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.