Антимонопольний комітет попереджає про можливе зростання цін на пальне

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.05.2019 19:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29766

Оскільки близько 80 % нафтопродуктів від загального обсягу імпорту ввозиться на територію України з Республіки Білорусь та Російської Федерації, ресурсне наповнення ринку та цінова ситуація на ньому безпосередньо залежить від стабільності поставок пального із вказаних країн.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

За інформацію, розміщеною в ЗМІ, з 01.06.2019 вивезення з Російської Федерації на територію України бензинів моторних, дизельного палива та скрапленого газу буде можливим лише за наявності дозволу, виданого Міністерством економічного розвитку Російської Федерації.

Це створює ризики щодо обмеження конкуренції на ринку оптової торгівлі нафтопродуктами та може зумовити зростання цін на пальне в роздрібній мережі, в тому числі у зв’язку з необхідністю диверсифікації джерел поставок.

Про існуючі загрози стосовно ресурсному наповненню ринку Комітет повідомив Адміністрацію Президента України, Раду національної безпеки і оборони України та Кабінет Міністрів України.

У свою чергу АМКУ пильно стежитиме за ситуацією з метою недопущення учасниками ринку порушень законодавства про захист економічної конкуренції. У разі виявлення таких порушень Комітет вживатиме заходи відповідно до чинного законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.