Проект резолюції про повернення Росії підриває довіру до ПАРЄ

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 3.06.2019 21:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29784

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар запевнив, що схвалення регламентним комітетом ПАРЄ проекту резолюції щодо зміни правил асамблеї та ймовірного повернення Росії не є архікритичним, але може підірвати довіру до цієї організації.

Про це він заявив в інтерв’ю Українському радіо.

“Ми були готові до цього рішення, оскільки під час голосування декілька тижнів тому ми голосували проти цього і закликали наших міжнародних партнерів, щоб привернути Росію до відповідальності за вчинені нею злочини. У даному випадку голосування відбулося не так, як ми цього бажали. Звичайно, нічого архікритичного не сталося, але повернення Росії до ПАРЄ несе у собі загрозу довіри до цієї організації”, - зазначив Боднар.

За його словами, з українського боку, швидше за все, буде “корекція ставлення до цієї організації у більш функціональний спосіб”.

Урядовець нагадав, що Рада Європи, її парламентський вибір мають забезпечувати, насамперед, права людини і дотримання основних положень, які стосуються функціонування демократії в Європі, проте Росія цього не робить, а західні країни їй це пробачають.

Як повідомлялося раніше, Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 3 червня схвалив проект резолюції, яка може ускладнити накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.