Реформування Укроборонпрому — це не скорочення, а зміна формату

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 8.06.2019 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29807

Головна ідея реформування державного концерну “Укроборонпрому” — це не скорочення, а зміна формату його роботи аби зробити його більш ефективним.

Про це заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос під час зустрічі у відкритому форматі у музеї історії Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання реформування “Укроборонпрому” - це не питання скорочення, а зміни формату роботи. Тому що, на жаль, у певних моментах підприємства мають певну продукцію, працюють на внутрішній ринок, одні успішні, інші — неуспішні. Є директори, які реально розвивають своє підприємство, вкладають кошти, а є деякі люди, які ходять просто за зарплату”, - сказав Кривоносом.

Як приклад він навів Туреччину, яка за останні 15 років значно покращився стан своєї оборонної промисловості, змінила підходи та оновила технології. “Вони поступово завойовують світовий ринок зброї, і якщо ми не покращимо свою роботу, можемо опинитися десь за Туреччиною. Слава Богу, ми поки попереду”, - підкреслив заступник секретаря РНБО.

Кривонос зазначив, що нині Україна тісно співпрацює із Туреччиною, і обидві держави мають взаємний інтерес у поглибленні такої співпраці. Він також наголосив на зацікавленості Російської Федерації у послаблення позицій українського оборонного концерну. “Головне завдання РФ, ослаблюючи позиції “Укроборонпрому”, поступово витісняти Україну з ринків продажу зброї, оскільки 70% продукції, яку виготовляє “Укроборонпром”, йде на експорт", - зазначив Кривонос.

За його словами, якщо українські підприємства будуть орієнтовані на випуск продукції тільки на внутрішній ринок, вони не будуть такі успішні. “За останні роки були втрати позицій по Індії, по Африці. Головне завдання — відновити та утримати ці позиції”, — додав заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.