Добробатовці судяться з Росією у ЄСПЛ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.08.2019 09:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30011

Нові докази присутності російських військ на Донбасі і участі в битві за контроль над Іловайськом долучать до справи українських добровольців проти Росії, яку розглядає Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляє видання The Guardian, передає Голос Америки.

Лондонська компанія Forensic Architecture оприлюднила свідчення участі росіян у битві за Іловайськ 2014 року. Серед доказів - присутність танку моделі Т72В3, яку використовують лише російські збройні сили, супутникові знімки збройних конвоїв з Росії та інше. Дослідники виявили біля 300 російських бойових машин біля українських міст Іловайськ та Луганськ.

"Битва за контроль над Іловайськом стала визначальним моментом в конфлікті 2014 року в Україні, - наголошують дослідники. - Українські збройні сили, які мали перевагу над проросійськими сепаратистами в регіоні, зазнали поразки".

Позов проти Росії спрямували 25 добровольців батальйону Донбас, яким вдалось вижити у так званому "Іловайськоу котлі". Добровольці перебували у полоні проросійських бойовиків, де піддавались тортурам і залучались до примусової праці, йдеться в позові.

Свідчення участі російських сил в конфлікті є надзвичайно важливими у справі, адже Росія відкидає свою долученість, наголошує видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.