Злочини імперії. Слідство встановило осіб, які підозрюються у викраденні кримськотатарського активіста Решата Аметова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.09.2019 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30078

Прокуратура АР Крим здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення та умисного вбивства кримськотатарського активіста Решата Аметова (п. 3 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що на початку березня 2014 року Решат Аметов, демонструючи свою проукраїнську позицію, не визнаючи окупацію півострову, вийшов на одиночний пікет до будівлі Ради Міністрів АР Крим у м. Сімферополі. Саме звідти його викрали троє «самооборонівців» та відвезли до штабу незаконного збройного формування. Через два тижні тіло убитого та закатованого Решата Аметова було знайдено в Білогірському районі АР Крим. Слідством встановлено, що викрадення було здійснено двома учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Криму» під керівництвом колишнього військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації, який у подальшому брав участь у бойових діях на сході України та у квітні 2014 року вчинив аналогічний злочин.

«Більше п’яти років назад в окупованому Криму викрали та закатували до смерті кримськотатарського активіста Решата Аметова. Виступаючи проти окупації півострову, він вийшов на одиночний пікет і не повернувся до своєї сім’ї та рідних. Завдяки співпраці прокуратури, поліції та правозахисної організації, сьогодні розкрито злочин та повідомлено про підозру викрадачам, які були учасниками «самооборони Криму», – зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

За результатами розслідування, прокуратурою АР Крим спільно зі слідчим відділом ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі 3 згаданим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) та ч. 3 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки). Підозрюваних оголошено у міжнародний розшук.

Досягти результатів у розслідуванні викрадення Героя України Решата Аметова вдалося завдяки налагодженій співпраці прокуратури АР Крим, ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.