Президент звільнив Данилюка з посади Секретаря РНБО

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.09.2019 18:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30139

Президент Володимир Зеленський відправив у відставку секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Указ про це з’явився на сайті президента.

Раніше була інформація, що Данилюк сам написав заяву про відставку - ще перед поїздкою Зеленського до США. Тоді Данилюк заявив, що лишається на роботі до рішення президента.

Він був частиною команди Володимира Зеленського з самого початку передвиборчої кампанії - відповідав за міжнародні відносини, економіку, фінансову і банківську політику.

Наприкінці травня Зеленський призначив його секретарем РНБО.

У попередні роки Данилюк працював у декількох інвестиційних фондах, у тому числі в Москві та Лондоні, був радником прем’єр-міністра Юрія Єханурова та позаштатним радником Віктора Януковича.

Після обрання Петра Порошенка президентом пан Данилюк став його представником в уряді та заступником голови президентської адміністрації.

У квітні 2016 року Верховна Рада призначила Олександра Данилюка міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана. Але згодом у нього виник конфлікт з прем’єром, який переріс у публічну площину.

У травні 2018 року уряд вп’яте відмовився призначити заступником міністра кандидатуру, яку подав Данилюк. Через це голова Мінфіну написав листа послам країн "Великої сімки", у якому поскаржився на прем’єра.

За місяць, у червні 2018 року, Володимир Гройсман вніс до парламенту пропозицію звільнити Олександра Данилюка, яку депутати схвалили наступного дня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.