Військовий флот США отримав поповнення

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 7.10.2019 10:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30154

До складу військово-морського флоту Сполучених Штатів Америки увійшов новий бойовий корабель-невидимка LCS 20 USS Cincinnati та ударний атомний підводний човен (АПЧ) USS Oregon SSN 793.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

До завдань корабля входитиме патрулювання і захист флоту від атак малих надводних суден, боротьба з малошумними підводними човнами супротивника, протимінна боротьба, ведення розвідки, підтримка дій сил спеціальних операцій.

Судно озброєне 57-мм гарматою Mk.110, 30-мм зенітним арткомплексом, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма кулеметами. На його борту базуються два вертольоти MH-60R/S і безпілотники.

Воно стане вже десятим кораблем класу Independance в складі ВМС США. У перспективі всі кораблі цього класу будуть посилені протикорабельними ракетами NSM.

Що ж стосується атомного підводного човна USS Oregon SSN 793, то він оснащений 12-ма крилатими ракетами Tomahawk.

"Oregon є 20-им підводним човном класу «Вірджинія», яка має спеціальне звукопоглинальне покриття корпусу і малошумну рухову установку. Підводні човни цього типу здатні розвивати швидкість понад 25 вузлів і перебувати на бойовому чергуванні під водою протягом декількох місяців", - говориться в повідомленні.

Загалом планується побудувати 48 субмарин цього класу, 33 з них - до 2030 року. Вони повинні повністю замінити в складі ВМС США ударні атомні підводні човни типу "Лос-Анджелес" і вдосконалений "Лос-Анджелес" споруди 1970-1990-х років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.