ООН визнала, що Росія порушує Женевські конвенції, змінюючи демографію анексованого Криму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2019 09:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30172

Україна подякувала керівництво Організації об’єднаних націй за офіційне визнання порушень Росією Женевських конвенцій через свідоме переселення людей до анексованого Криму у спробах змінити демографію півострова.

З такою заявою виступив 14 жовтня постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час презентації доповіді генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша про ситуацію з правами людини в анексованому Криму.

«Згідно з доповіддю, Росія заохочує переїзд її власного населення до українського півострова, що є прямим порушенням Женевських конвенцій та очевидною ознакою спроб змінити демографічну структуру Криму», – сказав у виступі голова представництва України в ООН.

Єльченко також зазначив, що Україна очікує подальших кроків від ООН щодо зупинення цих незаконних дій з боку Росії, а також із попередження наслідків цієї діяльності.

У 2018 році міграційний приріст до анексованого Криму за рахунок регіонів сусідньої Росії виявився приблизно у 1,5 рази більшим, ніж у 2017-му – про це йдеться у звіті Кримстату, опублікованому 11 лютого 2019 року.

Усього за минулий рік до анексованого Росією півострова офіційно переїхало понад 19 тисяч росіян, тоді як до Росії виїхали 17,5 тисяч мешканців Криму. У 2017 році до Криму переселилися 17 тисяч росіян, а 16 тисяч кримчан залишили півострів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.