Процес розведення військ триває

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2019 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30247

Розведення сил і засобів на Донбасі відбувається за планом і контрольованим сценарієм, заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

«З нашого боку все розвивається керовано. Звичайно, що терористи намагаються зірвати процес – це те, що ми можемо бачити вже. Але ми діємо за нашим планом, в нас є сім днів тиші, ми проводимо розведення за планом, воно проходить за контрольованим сценарієм», – цитує пресслужба Міноборони інтерв’ю Загороднюка на телеканалі «1+1».

За словами міністра, в разі, якщо російська сторона порушить взяті зобов’язання, українські військові протягом короткого проміжку часу займуть попередні позиції, передає Радіо Свобода.

«У нас такі сценарії пропрацьовані, ми знаємо, що робити в такому випадку. Ми зможемо діяти якнайшвидше», – сказав Андрій Загороднюк.

Міністр повідомив, що українські військові, які захищали позиції в районі населеного пункту Богданівка, наразі відійшли на позиції, які займали у 2016 році.

«Нинішні позиції навіть кращі, адже ми повертаємось на позиції 2016 року, які ми розбудували, пропрацювали, тож вони повністю готові для виконання військовими завдань», – додав Загороднюк.

Про розведення сил на трьох пробних ділянках домовилися у Мінську ще в 2016-му. Йдеться про території в районі Станиці Луганської і Золотого в Луганській області і Петрівського – в Донецькій. На перших двох, відповідно до заяв штабу ООС, відведення військ уже відбулося.

На третій і останній ділянці, розташованій між підконтрольною Києву Богданівкою й окупованим Петрівським, розведення почалося 9 листопада.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.