Ситуація на фронті: перед нормандським самітом росіяни знизили активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2019 21:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30311

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

1 обстріл позицій українських захисників російськими окупаційними військами, зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник також здійснив 1 обстріл по укріпленнях Об’єднаних сил:

біля Лебединського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Сьогодні, 3 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Нарешті, на неодноразові запити української сторони СЦКК через СММ ОБСЄ, російські окупаційні війська надали гарантії дотримання режиму припинення вогню у районі Мар’їнки.

Нагадаємо, що у цьому місті на Донеччині з 25 листопада знеструмленими залишаються близько 60 приватних будинків на вулицях Тельмана і Жовтневій. Виведені з ладу лінії електропередач знаходяться у секторах ведення вогню збройних формувань Російської Федерації.

Сподіваємось, що завтра, 4 грудня, українські ремонтні бригади зможуть почати заходи з відновлення електропостачання.

Українська сторона і, зокрема, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація, постійно опікується проблемними питаннями місцевих жителів. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні здійснювалось 1 автобусом та 2 електромобілями. Продовжують діяльність щодо надання допомоги цивільним співробітники Червоного Хреста.

Представники ДСНС України провели щоденне обстеження місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту на наявність вибухонебезпечних предметів. На дорозі проходять снігоочисні роботи.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, обстановка залишається стабільною. Здійснюються заходи щодо дотримання режиму ТИША.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, сьогодні, силами та засобами ДСНС України під час обстеження території було вилучено 4 вибухонебезпечних предмети. Окрім того, розібрано 8 допоміжних споруд. Усі заходи на цій ділянці за графіком повинні бути завершені 8 грудня цього року.

Підсумки за минулу добу

2 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська вели вогонь по наших укріпленнях зі стрілецької зброї поблизу Луганського.

4 ворожих обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання " СХІД":

неподалік Павлополя – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;

у районі Старогнатівки – зі стрілецької зброї;

поблизу Лебединського – зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів;

біля Авдіївки – з АГС, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Вчора, 2 грудня, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок обстрілів не зафіксовано.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 3 шахрайства, 7 крадіжок, 1 незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами та 15 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 15970 осіб та 1810 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 14662 осіб та 1822 транспортних засоби.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 32 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.