Ситуація на фронті: росіяни вже дали відповідь нормандському саміту - великим калібром

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.12.2019 22:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30323

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 82 та 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

5 обстрілів позицій українських захисників російськими окупаційними військами зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

двічі неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

тричі біля Луганського – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив також 5 обстрілів по укріпленнях Об’єднаних сил:

двічі поблизу Авдіївки – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;

біля Водяного і Павлополя – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

неподалік Миколаївки – зі станкових протитанкових гранатометів.

Сьогодні, 6 грудня, бойове травмування отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

В районі населеного пункту Мар’їнка завершено аварійно-відновлювальні роботи. Українські рятувальні служби та робітники АТ “ДТЕК Донецькі електромережі" відремонтували лінії електропередач та підключили до електропостачання останні 12 з 260 знеструмлених будинків.

Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні здійснювалось автобусом та двома електромобілями. Перевезено 2274 пасажира. Представники ДСНС України провели щоденне обстеження місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Червоного Хреста, при потребі, надають допомогу цивільному населенню.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, здійснюються заходи щодо дотримання режиму ТИША. Обстановка залишається стабільною.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, сьогодні, о 12.00 закінчились практичні заходи демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Загалом, під час них, силами та засобами ДСНС України, було вилучено 244 вибухонебезпечних предмета. Окрім того, демонтовано 10 бліндажів та 28 допоміжних споруд. Завтра почнеться верифікація представниками СММ ОБСЄ результатів завершення процесу розведення сил і засобів.

Підсумки за минулу добу

5 грудня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і ворожий вогонь з озброєння БМП.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 2 обстріли:

біля Широкиного – з мінометів калібру 82 мм;

неподалік Лебединського – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" зафіксовано 6 ворожих обстрілів:

поблизу Кримського – з гармат БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;

біля Луганського і Травневого – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

у районі Зайцевого – з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Вчора, 5 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

З початку цієї доби російські окупаційні війська двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік Авдіївки. Спочатку ворог здійснив потужний обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Зафіксовано 23 вибухи. У другому випадку противник застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 2 грабежі, 9 крадіжок, 1 незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами та 5 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 16626 осіб та 1758 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 15363 особи та 1818 транспортних засобів.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 40 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.