Загороднюк закликав розглянути заявку України на участь у Партнерстві розширених можливостей НАТО

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.02.2020 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30491

Міністр оборони Андрій Загороднюк закликав партнерів розглянути заявку України на участь у програмі Партнерства розширених можливостей НАТО.

«Наші партнери по НАТО знають, що приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до Програми. Ми готові, і наразі є чудове вікно можливостей», – сказав Загороднюк під час робочого сніданку в Брюсселі.

Він вважає, що Україні є що запропонувати Альянсу – зокрема, участь українських військових в операціях під егідою НАТО, обмін досвідом, отриманим під час протистояння російській агресії на Сході України, обмін розвідданими, а також забезпечення безпеки в акваторії Чорного моря.

Програма Партнерства розширених можливостей НАТО передбачає, серед іншого, шанс для представників країн-партнерів отримувати посади в штаб-квартирі або в структурах Північноатлантичного альянсу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.