Росія і коронавірус: у Брянську ізолювали вагон потягу «Київ – Москва», а в Москві проводять «рейди» на китайців

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.02.2020 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30516

У російському Брянську зняли з потягу «Київ – Москва» громадянку Китаю з температурою 38, повідомляють російське державне інформагентство ТАСС та «Інтерфакс».

За цими даними, жінку помістили до інфекційної лікарні Брянська, а решту пасажирів, що їхали з нею у вагоні, закрили на карантин в окремому корпусі брянської лікарні «з ліжками та одноразовим посудом». Йдеться про 24 людини. Дані, які підтверджують, що у пасажирки з підвищеною температурою саме новий коронавірус, ніхто офіційно не наводить.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, у Москві, тим часом, заявили, що на карантин відправили 2,5 тисячі людей (ті мають два тижні не виходити з дому або з готелю), а в співробітникам метрополітену та водіям громадського дали вказівку відстежувати китайських громадян.

Міський голова Москви Сергій Собянін заявив також про рейди у московських готелях та зйомних квартирах для виявлення людей, що приїхали з Китаю до 20 лютого, коли припинили сполучення з цією країною. При цьому Собянін запевнив, що підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом в Москві немає.

Тамтешні правозахисні організації наразі згадані дискримінаційні практики не коментували.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.