Посол США при НАТО: ми допомагатимемо Україні та Грузії протистояти Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.04.2020 19:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30622

Північнотлантичний альянс допомагатиме Україні та Грузії в протистоянні Росії, заявила постійна представниця США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон під час пресконференції.

Постійна представниця США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон

«Ми прихильні до всіх тих країн, які в майбутньому стануть членами НАТО. Ми хочемо всіх їх. І Грузію, і Україну. Ми хочемо, щоб їхні реформи йшли вперед, щоб вони могли взяти гору над російською дезінформацією та фактичним захопленням частини цих країн, Грузії та України. Росія має дозволити цим країнам мати суверенне управління, суверенну територію, кордони. І ми маємо наміри допомагати Грузії та Україні відповідати на російську агресію», – сказала Гатчісон.

Вона наголосила, що НАТО не буде відмовлятися від своїх зусиль.

«Ми маємо відкриті двері. Я думаю, про це говорить прийняття Північної Македонії [до НАТО]. І ми допомагаємо нашим партнерам, Грузії та Україні», – зазначила представниця США.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив очікування, що міністри закордонних справ країн-членів Північноатлантичного альянсу на зустрічі 2 квітня посилять «політичну та практичну» підтримку України і Грузії.

Співпраця України і НАТО посилилася після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі у 2014 році.

За даними фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, у січні 2020 року 51% українців вважав, що найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би її вступ до НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.