Україна заявляє про небезпеку ескалації російської агресії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2020 08:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30814

В Україні говорять про можливі нові напади Росії, вказуючи на збільшення кількості військових на Донбасі та в Криму.

Спікер від України на форумі в ОБСЄ 1 липня генерал-лейтенант ЗСУ Леонід Голопатюк оголосив про створення військових формувань Росією на в Криму та на неконтрольованій урядом території Донбасу, передає Голос Америки.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа припустив, що Росія може спробувати напасти з окупованого Криму на Херсонську область.

Нові знімки Google Earth показують на збільшення кількості нових танків на новій військовій базі поблизу Каменськ-Шахтарського, йдеться у статті Defense Blog.

Прес-секретар Кремля Пєсков це рішуче відкинув, заявивши, що такі заяви - «це абсолютна дурість» і назвав такі заяви «штучним нагнітанням антиросійської істерії».

Деякі американські аналітики також припускають, що Росія вдасться до ескалації агресії.

«Навіщо?» - задає питання про повідомлення про нагромадження російських військ на кордоні з Україною американський генерал (у відставці), колишній командувач сухопутними силами США в Європі Бен Годжес.

«Україна не збирається нападати на Росію. Маємо уважно за цим слідкувати, особливо з огляду на нестачу води в Криму. Росія заявляє про гуманітарну кризу, увагу США відволікають а також «Кавказ 20» у вересні».

Подібну думку висловлював Глен Говард, президент американського фонду Джеймстаун під час онлайн-конференції, присвяченій ситуації в Чорноморському регіоні минулого місяця заявляв, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північнокримським каналом.

«Маємо слідкувати за подіями у Херсонській та Миколаївській областях», - додав Говард і порадив українцям використовувати полігон біля Херсона, щоб практикувати реагування на операції насильницькоо вторгнення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.