Євросоюз не визнав місцеві «вибори», що були організовані окупантами у Криму

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 14.09.2020 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30975

Європейський Союз заявив про невизнання результатів місцевих та регіональних виборів, які були проведені Російською Федерацією 13 вересня в на території окупованого Криму та у Севастополі.

Про це заявив речник ЄС, текст якого оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією та не визнає, таким чином, проведення виборів на Кримському півострові. Будь-хто обраний на організованому Росією голосуванні на Кримському півострові і претендує представляти Крим і Севастополь, не буде визнаватися Євросоюзом як представник цих територій, які є частиною України. Європейський Союз залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - йдеться у заяві.

Як вже повідомлялося раніше, 13 вересня в Росії закінчилися регіональні вибори, які вперше в історії відбувалися протягом трьох днів під приводом протидії поширенню коронавірусу. МЗС України висловив рішучий протест РФ та засудив протиправну організацію і проведення Російською Федерацією 13 вересня 2020 року так званих "виборів" на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.