Аварія на газогоні не вплинула на постачання газу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.09.2020 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30980

Для ліквідації пориву буде потрібно два дні.

Розгерметизація газопроводу під Києвом не вплине на транзит газу до країн ЄС, повідомила у вівторок прес-служба оператора газотранспортної системи (ГТС) України.

Відзначається, що поставки газу для європейських споживачів будуть організовані через інші газопроводи.

За даними прес-служби, ліквідація наслідків аварії на газопроводі займе 2-3 дні. Оператор зазначив, що як тільки диспетчери отримали сигнал про падіння тиску, ділянку газопроводу, на якому сталася аварія, був відключений, витік локалізована, було проведено переключення на інші газопроводи, тому транспортування газу споживачам не припинялася.

Словаччина також не зареєструвала зниження обсягів поставок російського газу через Україну. За даними словацької компанії-оператора національної газотранспортної системи Eustream, через газорозподільну станцію в місті Велке-Капушани в Словаччину для європейських споживачів надходить без перебоїв.

Минулої ночі сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску «Уренгой - Помари - Ужгород» в селищі Чабани Київської області, по якому газ з Росії надходить до Європи. Раніше повідомлялося, що жертв і постраждалих в результаті інциденту немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.