Місія МВФ прибуде в Україну, як тільки...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2020 09:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31116

Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з Головою місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Під час зустрічі Голова НБУ запевнив, що Національний банк залишається відданим порядку денному реформ, які Україна проводила в останні роки. Це чітко демонструє послідовна політика Національного банку. "Продовження співпраці з МВФ є стратегічно важливим для України. Іншого варіанту ми не розглядаємо. Ми готові до роботи місії у найкоротші терміни", – наголосив Кирило Шевченко. Голова Національного банку також підкреслив, що НБУ продовжує впроваджувати реформи у фінансовому секторі та виконувати зобов’язання перед міжнародними партнерами.

"Під час зустрічі Голова Національного банку та Голова місії МВФ в Україні також обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою через пандемію COVID-19".- повідомила пресслужба НБУ.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко, який перебуває з візитом у Вашингтоні, заявив, що дати перебування місії МВФ в Україні будуть відомі після вирішення низки питань, які турбують Міжнародний валютний фонд. Втім, голова НБУ висловив сподівання, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року, повідомляє Голос Америки.

“Для того, щоб з’явились дати, треба досягнути прогресу в усіх блоках питань. Якщо шляхи вирішення питань будуть напрацьовані, й ми з обох сторін почнемо по них рухатись, то я в цьому питанні є оптимістом - в України є всі шанси отримати місію МВФ до кінця цього року”, - розповів Кирило Шевченко в інтерв’ю "Голосу Америки".

Кирило Шевченко наголосив, що наразі з МВФ обговорюють три блоки питань. Перший стосується рішення Конституційного суду та антикорупційної діяльності в Україні. Другий - проекту бюджету України на 2021 рік. І третій - роботи самого Національного банку.

“Найбільше занепокоєння свого часу викликало рішення Конституційного суду. Але Володимир Зеленський був передбачуваний у своїй реакції на такі виклики від Конституційного суду. Чіткі меседжі, які надав президент, показали, що в України немає іншого шляху, й Україна буде докладати всіх зусиль для того, щоб надалі підтримувати антикорупційну інфраструктуру”, - додав Кирило Шевченко.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.