У Національному музеї Революції гідності заявляють про обшуки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.11.2020 13:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31132

У Національному музеї Революції гідності відбуваються обшуки.

Про це приблизно годину тому повідомила представниця музею Ольга Сало в коментарі Радіо Свобода.

«Прийшли з обшуками, наразі вилучають документи, які стосуються будівництва меморіалу, наскільки ми розуміємо. Це слідче управління з розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності», – розповіла Сало.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська у коментарі Радіо Свобода заявила, що не має інформації про обшук. У пресслужбі поліції Києва сказали Радіо Свобода: «Бачимо в інтернеті цю новину, а хто працює – поки що невідомо».

Трохи згодом СБУ розмістила у соціальних мережах повідомлення:

"До уваги представників ЗМІ

Служба безпеки України звертає увагу на те, що слідчі дії, які відбуваються сьогодні у приміщенні Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею революції гідності, проводить Головне управління Національної поліції у місті Києві, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури. Співробітники СБУ залучені слідчими для оперативного супроводу згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України.

Слідчі підозрюють посадовців меморіального комплексу у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта. Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Задокументовано, що керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на роботи із реконструкції та благоустрою об’єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перехований аванс у розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн.
Однак правоохоронці з’ясували, що у встановлені угодами терміни роботи фактично не проводились. Натомість більшість отриманих підрядником бюджетних коштів було витрачено не на цілі, які прописані у відповідних договорах".



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.