Росія планує закінчити будівництво “Північного потоку-2” до дня Росії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2021 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31326

Завершити будівництво планується, за радянською традицією, приурочивши його до свята дня Росії – 12 червня.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Втілення Російською Федерацією політичного проекту «Північний потік 2» не лише загрожує енергетичній безпеці країн Європи, але й несе сумнівні перспективи для підтримання рівноваги в екосистемі Балтійського моря. Росія, зокрема, нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями під час добудови гілки «Б» трубопроводу. Йдеться про дотримання суднами забезпечення затвердженого маршруту під час переходу з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії.

Так, упродовж останніх місяців судна «Фінвал», «Умка», криголами «Владислав Стрижов» та «Юрий Топчев» неодноразово проходили в німецьких територіальних водах через зону зимівлі птахів, рух суден якою заборонений.

Як відомо, Росія поновила інтенсивні роботи з добудови трубопроводу «ударними темпами». На глибинах 65-70 м труба укладається вдвічі швидше, ніж на значно менших глибинах. Такий темп обумовлений політичним рішенням – якнайшвидше завершити будівництво, за радянською традицією приурочивши його до свята дня Росії – 12 червня.

Як повідомлялося раніше, газопровід із Росії до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво «Північного потоку-2» було призупинено, однак російська сторона відновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Тим часом у США планують введення нового пакету санкцій проти Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.