Поблизу Рівного з неба впав «айсберг»

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 11.06.2007 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3171

Наприкінці травня під час грози поблизу села Колоденка, що Рівненщині, на поле впала велетенська крижана брила.

Діаметр крижаної брили - понад 100 м.

Водії, які їхали вночі по об’їзній дорозі поблизу мотелю «Айвенго», потрапляли у смугу суцільного пилу, що з’явився внаслідок удару об поле, засіяне цукровим буряком, велетенської льодової брили. Судячи з усього, її розмір у діаметрі — не менше 100 метрів, повідомляє тижневик “Провініційка” .

Коли вдень того ж четверга робили фотознімки, товщина уламків на які розкололась брила, була близько одного метра. Важко судити про причину виникнення цього незвичайного атмосферного явища. Та ніч видалася грозовою, в небі весь час спалахували блискавки. В результаті якогось атмосферного процесу, різкої різниці температур у якомусь місці розпочався процес кристалізації вологи.

При падінні кристали ніби наздоганяли один одного, у підсумку утворилася немовби спресована маса, яка згодом у вигляді монолітної плити впала на землю і розкололась на шматки, здійнявши хмару пилу. «Крижинка» ця важила не одну сотню тонн, і якби вона звалилася на населений пункт, наслідки для людей були б сумними. Натомість кари небесної не послідувало. Може, то було тільки попередження?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.