За часів космічної команди столичні пам’ятники стали небезпечними для людей

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2010 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9399

Вчора, приблизно о 18-19 годині зруйнувався пам’ятник засновникам Києва - князям Кию, Щеку, Хориву та їхній сестрі Либіді. У КМДА тупо брешуть, що типу ведуться реставраційні роботи.

Пам'ятник засновникам Києва - Кию, Щеку, Хориву і Либідь, - що на Дніпровській набережній, розвалився сам, оскільки, як стверджують численні свідки, на момент події біля нього була відсутня огорожа та будь-яка будівельна техніка. Нівіть сніг навколо не було розчищено.

Те, що пам'ятник зруйнувався, тобто обвалилася задня частина, повідомили до чергової частини Печерського райвідділку міліції водії, які проїжджали повз місце події.

"Нам учора о 19.00 надійшло повідомлення про те, що відкололася задня частина монумента. Телефонував чоловік, який проїжджав на своєму авто по Набережному шосе", - сказала УП прес-офіцер райуправління Юлія Мусташ.

За її словами, причиною падіння пам'ятника став проржавілий каркас.

"Відразу по дзвінку туди виїхали наші співробітники. З'ясувалося, що у пам'ятника, який зроблений із залізобетону обтягнутого міддю, повністю прогнив металевий каркас", - сказала Мусташ.

Сьогодні о десятій ранку до пам'ятника, на чолі делегації з мерії, прибув заступник мера Анатолій Голубченко.

Він заявив кореспондентові "Газети по-київски"., що пам'ятник демонтований за рішенням влади учора увечері. Причина - тріщина, виявлена на човні.

Проте, ця версія, вочевидь, має вигляд примітивної брехні, оскільки навіть головний інженер Київзеленбуду за півгодини до цього у відповідь на запитання журналістів що ж сталося, тільки знизував плечима. А десятки водіїїв, які вчора проїжджали повз - не інакше, як страждають на галюцінації.

Проте, заступник Космоса традиційно пообіцяв, що пам'ятник відремонтують до дня Києва.

Пам’ятний знак на честь заснування міста Києва - один з головних символів столиці

Відремонтують чи ні, це ми побачимо, але у цій історії є одна страшна подробиця: частина пам'ятника, що обвалилася, важить не одну тону і якби там випадково опинилися люди (а це традиційне місце з обов'язкових пунктів маршруту весільного фотографування київських молодят) - сталася б страшна трагедія.

Отже, не можна не зробити висновок: за технічним станом численних пам'ятників у столиці немає кому слідкувати і в якому вони стані - не мають жодної уяви ні Космос, ні його молода команда клептоманів.

І якщо ці люди й надалі будуть знаходитися при владі - наше з вами життя буквально перебуватиме у небезпеці.

Дивно, що все це спокійно споглядають і ГПУ, і інші правоохоронні органи. Мабуть - не без особистої користі посадових осіб.

Пам'ятний знак на честь заснування міста Києва споруджено в 1982 році на ознаменування 1500-річчя міста Києва.

Скульптурну композицію виконано з кованої міді у вигляді плоского човна, на якому встановлено фігури легендарних засновників Києва, - братів Кия, Щека та Хорива і їх сестри Либеді. Біля підніжжя гранітного постаменту - басейн. Довжина човна - 9 м; висота фігур: братів - 4,3 м, Либеді - 3,8 м. Скульптор В.3.Бородай, архітектор Н.М.Фещенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.