Як боротися з енергетичними вампірами на роботі?

Автор/джерело -  © «Zhinka.info» 



Дата публiкацiї - 21.02.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2306

Кожен восьмий українець стикається на роботі з енергетичними вампірами, які заважають йому займатися справою, смокчуть енергію і заряджають негативом.

Чому вони так швидко просуваються по службі і як себе захистити від їх впливу?

Вони псують вашу карму!

Часто навіть у найбільш доброзичливому колективі з’являються «кровопивці», здатні будь-яку спокійну людину вивести з рівноваги. Цікаво, що енергетичними вампірами частіше стають не злісні начальники, а наші власні колеги.

Згідно з опитуванням, позитивну атмосферу в офісі в 61% випадків руйнують самі співробітники і тільки в 45% - боси. Як упізнати енергетичного вампіра? Придивіться до своїх колег.

Ті з них, хто підживлюється чужою енергією, вихлюпує на оточуючих негативні емоції, отримує задоволення від скандалів і чвар всередині колективу, знущається над колегами і доводить їх до сліз - 100% психологічні «кровопивці», з якими неодмінно потрібно боротися.

Українці, які взяли участь в опитуванні, поділилися власним досвідом. Більшість опитаних знаходять єдиний спосіб боротьби з енергетичними вампірами - просто їх уникати (36%).

Якщо убезпечити себе від зустрічей з ними не виходить, деякі співробітники пропонують під час спілкування з психологічними терористами на роботі думати про хороше (18%).

Інші воліють відповідні дії - починають вести себе з ними так само жорстко, як і вони (21%). А 3% опитаних навіть надягають в офіс спеціальні обереги, щоб не зіпсувати карму!

«Кровопивці» швидше піднімаються кар’єрними сходами

На думку 40% жителів нашої країни, вампірська сутність властива кар’єристам і допомагає їм будувати успішну кар’єру. Як стверджують українці, кар’єрний ріст «кровопивців» відбувається за рахунок придушення енергетичного потенціалу інших співробітників, тому у них не залишається конкурентів.

Деякі опитані припустили, що вампіри досягають успіху, тому що вміють «падлючити» і «йдуть по головах». Енергетичні вампіри більш стресостійкі. Там, де звичайні люди починають здаватися, вони швидко досягають наміченої мети.

Зіткнувшись з енергетичним вампіром, який заважає вам виконувати роботу, відволікає і ображає, не терпіть! Об’єднайтеся з колегами і зверніться до керівника з проханням приструнити офісного терориста.

Як правило, з емоційними конфліктними людьми вкрай складно знайти спільну мову не тільки їх колегам, а й начальству. А тому, швидше за все, питання буде вирішено на вашу користь.

* * *

Коментар психолога

Вадим Дмитрієнко,
психолог лікарні "Охматдит",
АМН.

«Енергетичні вампіри» діють на підсвідомому рівні – психолог

Люди, які підживлюються чужою енергією, так звані «енергетичні вампіри» діють на підсвідомому рівні.

«Вислів «енергетичні вампіри» більш відноситься до нетрадиційної медицини. З точки зору психології, такі люди - холерики, маніпулятори, які залежні від інших людей. Вони потребують енергії від іншої людини, залежні від думок інших. Ці люди мають підживлюватися думками оточуючих людей. І роблять вони це, скорше за все, не спеціально, компенсуючи таким чином певні комплекси. У їхніх діях більше підсвідомого», - запевнив В. Дмитрієнко.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.