Чому не можна спати навпроти дзеркала

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 6.06.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2850

Ви влаштовуєте спальню і вас зацікавило питання - чому не можна спати навпроти дзеркала? Взагалі дзеркало - дуже цікавий і таємничий предмет. Що таїть у собі це загадкове скельце?

Первісна магія застерігала вдивлятися в своє відображення, так як примарний двійник здатний погубити людину, затягнувши його в «задзеркаллі». Стародавні єгиптяни, Римляни і Греки вважали дзеркало магічним предметом.

Ще з давніх часів збереглося повір’я, що якщо в будинку знаходиться тіло померлої людини, то дзеркала по всьому будинку потрібно закрити. Вважалося, що душа померлого може продовжити відображатися в дзеркалах навіть після смерті, це відображення може налякати живих і навіть заподіяти їм зло. Тому дзеркала по всьому будинку закривалися до сорока днів з дня смерті, поки душа не залишить Землю. Таким чином, дзеркало постає перед нами як якимось резервуаром, здатним накопичувати та зберігати інформацію.

Взагалі прикмету, чому не можна спати навпроти дзеркала, можна розглядати з двох точок зору: з точки зору давніх традицій і з точки зору фен-шуй. Щоб розібратися, розглянемо обидві версії.

В древній Русі дзеркалу приписували безліч магічних властивостей: мало яке ворожіння на Різдво обходилося без дзеркала, з ним було пов’язано багато прикмет: у розбите дзеркало не можна було дивитсь - це було не до добра, та й саме розбите дзеркало - вже погана прикмета, і так далі. Вагітним жінкам, жінкам після пологів, а також під час менструації не рекомендувалося довго перебувати біля дзеркала, так як вони дуже слабкі і можуть не справитися з його магічною силою, з магією задзеркалля, це може закінчитися для них хворобою або навіть смертю. Давньоруські прикмети пояснювали, чому не можна спати навпроти дзеркала, тим, що в дзеркалі вночі живе твій двійник, він може вкрасти твою душу поки ти спиш. Та й взагалі, у чарівному світі задзеркалля вночі відбуваються незрозумілі речі, від яких спляча людина не зможе уберегти себе, так як уві сні вона безпорадна.

 

Як тут без фен-шуй!

Фен-шуй - це стародавня китайська наука, що увібрала в себе спостереження про те, як енергетичні потоки нашого будинку впливають на наше життя. Згідно з цими потоками фен-шуй дає поради, як створити в будинку таку обстановку, щоб ці потоки несли нам тільки щастя, здоров’я, достаток, а зло, хвороби і убогість відганяли від нас. Так ось, китайці вважають дзеркало - великим енергетичним вампіром. Вони вважають, що дзеркало здатне забирати у людини енергію. І не тільки у людини, воно отримує енергію всього, що відображає. Тому не рекомендується ставити дзеркало напроти ліжка, воно буде відображати її кути, а в кутах, як вважали китайці, таїться зло і нечисть. Тому ж небезпечно виглядати в брудне дзеркало або в дзеркало з тріщинами або сколами: у них є все погане, здатне завдати нам шкоди.

Спляча людина - відмінний видобуток для злих духів, вони можуть безкарно через дзеркало насититися його енергетикою. Фізично і психологічно сплячий безсилий.

Також вважалося по фен-шуй - дзеркала не можна ставити одне навпроти одного, щоб не утворювався дзеркальний коридор, по якому можуть бродити злі духи. І навпроти входу дзеркало ставити теж не рекомендувалося, так як воно буде відображати/відганяти удачу, яка буде намагатися ввійти в будинок.

Якщо є можливість, то бажано повісити велике дзеркало, яке відображало б людину повністю, не можна дивитися у дзеркало, яке обрізає голову: простір над головою у віддзеркаленні – це майбутній потенціал.

Вважалося, що сплячий навпроти дзеркала через його магічну силу і здібності забирати енергію, не висипається добре, і прокидається ще більш втомленим і розбитим, ніж заснув. Ось чому не можна спати навпроти дзеркала по фен-шуй.

Ще одна причина, чому не можна спати навпроти дзеркала полягає в тому, що дзеркала в спальні дуже погано впливають на відносини між подружжям. Якщо чоловік і дружина, перебуваючи в ліжку, відображаються у дзеркалі, їх стає вже не двоє, а четверо. Ця подвійність може стати серйозною передумовою до появи зв’язків «на стороні». Подвоєння енергії несе за собою сварки і розлади в сім’ї. А якщо людина спить одна, дзеркало буде дублювати її самотність, наслідком чого може бути постійне відчуття спустошеності.

 

Не вірите в прикмети і потойбічні світи?

Звичайно, все це тільки прикмети та припущення. І тим, хто не вірить в них, може здатися, що все це повна маячня. Але не варто поспішати чіпляти дзеркало навпроти ліжка. Адже наші предки не дарма помітили, що спати навпроти дзеркала не рекомендується.

Чому не можна спати навпроти дзеркала можна пояснити хоча б тим, що прокинувшись вночі чи вранці, в напівсні людина може злякатися свого віддзеркалення. Особливо це стосується тих, хто живе самотньо. Після такого пробудження можна заробити не тільки безсоння, але й заїкання, - це вже медичний факт. Але навіть якщо Ви не з лякливих, все ж є ймовірність, що підсвідомо Ваш мозок запам’ятає, що в кімнаті, де ви спите, є ще хтось сторонній, і тоді Вам не уникнути кошмарів.

Спати навпроти дзеркала чи ні, вирішувати Вам. Ми ж зі свого боку хочемо побажати Вам частіше посміхатися, дивлячись в дзеркало і хороших снів і мрій!

За матеріалами znayka.org.ua та U-NEWS

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.