Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від паралічу державної влади виграє тільки Росія

Громадянська позиція 24163 перегляди

Опубліковано - 28.08.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Від паралічу державної влади виграє тільки Росія
Персональне протистояння Президента і прем’єра, заручниками якого ми є, фактично руйнує українську владу і державу. Суспільство мусить тільки здогадуватися, що лежить в основі такого конфлікту і війни Президента і прем’єра.

Якби це була суперечка поглядів, ідей та ідеологій, то це було б нормально. А насправді виглядає так, що йде війна образ, війна амбіцій, іде конкуренція перед президентськими виборами. Є велика небезпека того, що осіння сесія знову буде проходити під знаком наростаючого конфлікту двох персон.

Інформація про можливий вихід депутатів з «НУ – НС» цілком реальна. Я думаю, що ті політики і ті сили, які пробували розколоти демократичну коаліцію впродовж цього року, напевне, цих планів не полишили і, напевне, вони володіють інформацією про те, що Конституційний Суд може прийняти рішення і визнати коаліцію недієздатною. Вони справді можуть вивести ще декілька людей зі складу демократичної коаліції та добитися її розвалу.

Розбрат тільки на руку Росії

Я переконаний, що іншої коаліції у цьому парламенті не буде. В такому разі Президенту доведеться розпускати парламент, а дострокові вибори для нього будуть фіаско. Чому Президент не зупиняє ті деструктивні сили, які є в нього, мені незрозуміло. Ця гра приведе тільки до того, що парламент може бути паралізований, демократична коаліція може бути знищена, але на її місці не постане інша коаліція, тому що в «НУ – НС» не набирається необхідних 37 голосів, щоби піти на інший формат коаліції. Тоді що? Тоді параліч державної влади. А виграє від цього тільки Росія, навіть не Партія регіонів.

Я не знаю, кого конкретно ще збираються вивести з коаліції. Деструктивні сили – це декілька депутатів, що входять до «Єдиного Центру», це їхній патрон Віктор Балога (голова Секретаріату). Подібні сили є і в Партії регіонів, вони плетуть закулісні інтриги для того, щоб розвалити демократичну коаліцію і спробувати створити широку коаліцію за участі Партії регіонів. Найбільш логічним наслідком такої деструктивної діяльності буде розвал української влади як такої. По суті, в країні немає влади, у нас існує боротьба окремих політичних груп між собою. Це не політика, це якась дитяча війна в пісочниці. Люди, які цю війну затіяли, не розуміють, що це не дитячі забавки. Суспільство хоче ефективної влади, наведення порядку, безпеки і добробуту, а деякі політики просто загралися в персональне протистояння.

Авантюризм Ющенка

Якщо буде рішення Конституційного Суду, що коаліція, яка зараз має 225 чоловік, не є чинною, то буде відставка прем’єра. Суд може винести таке рішення. Ми всі прекрасно знаємо, що наш Конституційний Суд є багато в чому залежний, що на суддів можна впливати, і на них впливають. Але Тимошенко залишиться виконуючим обов’язки прем’єра, і відставка нічого не змінить. Люди, які добиваються відставки, думають, що вони, керуючись рішенням суду, відставлять прем’єра, швидко сформують нову коаліцію і виберуть нового прем’єра. Цей план авантюрний і нереалістичний. Партія регіонів ні на кого, крім Януковича, не погодиться.

У Президента інше бачення кандидатури прем’єра. Це ані Тимошенко, ані Янукович. Тому мені незрозуміло, навіщо затіюється ця деструктивна гра. Якби Президент цього не хотів, він би дав вказівку Балозі, і всі нападки би припинилися, а парламент би запрацював.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.