Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ТОП-10 сенсаційних археологічних знахідок 2009 року

Археологія 81616 переглядів

Опубліковано - 14.12.2009 | Всі публікації | Версія для друку

ТОП-10 сенсаційних археологічних знахідок 2009 року
Міжнародний журнал National Geographic опублікував перелік десяти найвизначніших археологічних відкриттів нинішнього року.

1. Затонулий корабль-привид епохи «золотої лихоманки»

На палубі затонулого корабля дослідники знайшли забуті черевики, а на кухні - розкидані обідні принади. Це дозволило відтворити останні моменти на борту корабля епохи «золотої лихоманки» під назвою «A.J. Goddard». Дослідники знайшли його в листопаді.
2. Найбільший англосаксонський скарб

Любитель-мисливець за скарбами з Англії знайшов у липні найбільший англосаксонський скарб за всю історію археології. Світ побачив вишукані золоті прикраси, коштовні камені і багато оздоблену зброю.
3. Старовинні зуби з коштовними каменями

Ця знахідка підтверджує високу майстерність дантистів древніх часів. Корінні американці могли вставляти в зуби коштовності ще 2,5 тисячі років тому.


4. Могила стародавнього «короля коштовностей» у Перу

В могилі знайшли величезну кількість скарбів в різних стародавніх стилях. Вік могили близько 1,5 тисячі років. Учені сподіваються, що її вивчення допоможе відкрити таємниці індіанської цивілізації Мохе.
5. Таємничі сланцеві таблички з Джеймстауну

Археологи досі намагаються розгадати таємницю незвичайних табличок зі сланцю, на яких невідомі люди малювали майже 400 років тому. Таблички були викопані зі старого колодязя в ранньо-американському поселенні у штаті Вірджинія Сполучених Штатів.

6. Величезний «до-Стоунхенджівський» ритуальний комплекс

Місцезнаходження руїн старовинного храму визначили за допомогою дивних кругів на полях, побачених з повітря. Археологи знайшли на цьому місці десятки курганів і дві величезні могили, які вважаються зразками «першої британської архітектури», повідомили експерти в червні.
7. «Самурайський підводний човен» часів Другої світової війни

Дослідники знайшли на дні гавані Перл Харбор дві японські субмарини, які затонули під час атаки японської авіації на кораблі флоту США. Одна з субмарин перевозила літаки, а друга була невеликого розміру. І мала розвивати найвищу швидкість.

8. Піратське золото «Чорної бороди»

Старовинний меч, маленькі шматочки золота і монету знайшли серед залишків корабля в Північній Кароліні, США. Дослідження підтвердили, що скарби і корабель належали пірату на ім'я «Чорна борода».
9. Череп «вампіра», знайдений в Італії

Археологи знайшли череп жінки, померлої від чуми. Її щелепи були примусово розкриті за допомогою цеглини. Це було частиною середньовічного обряду екзорцизму, якому піддавали тих, в кому підозрювали вампіра.

10. «Екстраординарні» стародавні скелети

Декілька могил, датованих приблизно часом Кам’яного віку. В них знайшли комплект золотих прикрас у вигляді собачих зубів і скелет сидячої жінки. Археологи віднайшли цю могилу під час обширних розкопок в центральній Німеччині.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Археологія»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.