Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Український вибір очима німецького парламентаря

Світ про Україну 20696 переглядів

Опубліковано - 19.01.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Ґунтер Кріхбаум координує у Бундестазі питання Європейського союзу
Ґунтер Кріхбаум координує у Бундестазі питання Європейського союзу
Як розвиватимуться відносини України і Європейського союзу після президентських виборів?

Про це - в інтерв´ю "Німецької хвилі" з головою комітету Бундестагу у справах Європи Гунтером Кріхбаумом.

Deutsche Welle: Пане Кріхбаум, європейська інтеграція України просувається не так швидко, як очікували у Києві. Ющенко так і не виконав обіцянки за свого президентства підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом, в якій була би зафіксована перспектива членства України у спільноті. Чи прискориться цей процес із приходом нового президента?

Кріхбаум: «Важливо, аби політичні гравці з різних таборів об’єднали свої зусилля. За приклад можна взяти Румунію: у процесі переговорів про членство цієї країни в ЄС, які проходили у важкі для Румунії часи, християнські демократи і соціалісти розділили відповідальність за європейське майбутнє своєї країни. Саме європейська ідея була об’єднавчою. Цього поки бракує в Україні. Тут у політиці досі панує розбрат, що засвідчила і нинішня виборча кампанія. Тому президенту Ющенку забракло і влади, і політичної волі, аби досягнути поставлених цілей».

DW: Які цілі доречно ставити перед собою майбутньому президенту щодо членства в ЄС?

Кріхбаум: «Зараз важливо мислити поетапно. Треба буде крок за кроком втілювати положення Угоди про асоціацію. Одразу нічого не буде – членства України в ЄС не вдасться досягнути за ніч. Потрібно працювати над виконанням Копенгагенських критеріїв. Це більше, ніж лише функціонуюча демократія і правова держава, це ще також функціонуюча ринкова економіка. Для цього потрібно рішуче боротися з корупцією – справа, за яку в Україні досі бралися дуже неохоче. Корупція шкодить насамперед найбіднішим українцям, бо у них немає грошей, аби брати участь в аукціоні хабарів. Нещодавно керівник однієї з німецьких готельних мереж розповів мені, що хоче збудувати готель у Києві. Для цього йому довелося отримати 900 дозволів. Можете собі уявити, що йдеться не лише про дозволи на будівництво – на цій справі хочуть нажитися чиновники з найрізноманітніших інстанцій. Цьому треба покласти край. Виміром ефективності майбутнього президента має стати рішуча боротьба з корупцією».

DW: Наступними етапами європейської інтеграції України мають стати запровадження зони вільної торгівлі та безвізовий режим з ЄС. Чи реально очікувати досягнення цих цілей вже до завершення 5-річного терміну повноважень майбутнього президента?

Кріхбаум: «Я гадаю, майбутній президент має сміливо братися за досягнення цих цілей. Скільки років знадобиться для цього – чотири, п’ять, шість або сім – це не головне. Треба йти цим шляхом і робити це рішуче. Саме цієї рішучості бракувало минулими роками».

DW: Перший тур, як заявили міжнародні спостерігачі, був прозорим і вільним. Чого Ви очікуєте від другого туру виборів в Україні?

Кріхбаум: «Це дійсно стане лакмусовим тестом демократизації України. Я теж маю інформацію, що вибори у першому турі були вільними і чесними. Так має бути і у другому турі. Українці заслужити того, аби жити за європейськими стандартами. Це не лише цінності миру і свободи, а й цінності правової держави і демократії».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.