Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Податковий кодекс - це стосується всіх

Громадянська позиція 30035 переглядів

Опубліковано - 20.11.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Податковий кодекс - це стосується всіх
Те, що 18 листопада сталося з Податковим кодексом, я вважаю величезною диверсією проти економіки України. І не лише проти дрібних або середніх підприємців. Немає людини в країні, якої б цей кодекс не торкнувся

Поки немає розуміння того, що сталося, навіть серед народних депутатів, бо лише близько 100 екземплярів кодексу було роздано замість 450. Таким чином, депутати просто не мали змоги вивчити його. Більш того, в другому читанні у тексті були деякі поліпшення, у тому числі десь третина моїх поправок були враховані, проте, цим поліпшити кодекс було не можна. Бо він спочатку був як неправильно скроєний костюм, вже незалежно від того, якими нитками він зшитий і які ґудзики там пришиті, кодекс ідеологічно зроблений антинародним і підтримує лише великий бізнес, тобто інтереси декількох десятків фінансово-промислових груп.

Саме тому парламент не відреагував на внесений мною проект про денонсацію угоди між СРСР і Кіпром, яка обов'язкова для України, і завдяки цій угоді існує величезний фінансовий «пилосос», і ніякий Податковий кодекс аж ніяк на цей «пилосос» не впливає. Тобто, нам нібито пропонують правила гри для всієї країни, але для тих, хто вважає для себе моральним не платити податки, - вони можуть їх не платити і через Кіпр, і через інші офшорні зони. Тому досі немає розуміння, наскільки погіршують життя більшості українців деякі позиції Податкового кодексу. Наприклад, плата за землю в тих, хто має будинок, збільшена в 3,5 разу, - такі поправки хтось підсунув через Хомутинніка вже в другому читанні. Крім того, ця плата підвищена не лише від 3 до 4 разів, але передбачені ще й додаткові коефіцієнти: для Криму - 3, для південно-східного Криму - 2,5, для Одеської області і прибережних територій - 2. Включається ефект мультиплікації: спочатку підвищується плата в 3,5 разу, а потім ще збільшується - відразу в 8-10 разів навіть порівняно з тим, що було запропоноване в першому читанні.

Розуміння того, що сталося, немає, тому що немає оцінки того, від чого ж ми, власне, відштовхуємося. Для того, щоб це зрозуміти, потрібно поглянути результати незалежного аудиту, який робить Рахункова палата ВР. Їхні аналітики зробили свої висновки про виконання держбюджету за 9 місяців 2010 років. Вони не лише побачили, що дефіцит державного бюджету став в 2,2 разу більше, ніж в 2009 році, тобто на 52,8 млрд. грн., але також і те, що борг під державні гарантії збільшився на 86,4 млрд. грн., тобто на 27,2 % до 404,3 млрд. грн.

Я хочу навести цифри для того, щоб показати, що відбувається в країні і до чого це призведе. Борг, оформлений облігаціями внутрішньої державної позики - 16,4 млрд. грн., із заборгованості ПДВ, які не оформлені облігаціями, становить ще 10,4 млрд. Тобто, всього такого боргу 26,8 млрд. грн. Це було за станом на 1 жовтня. А за станом на сьогодні, ця сума ще збільшилася більш ніж на мільярд. Про що ця сума говорить? Вона говорить про те, що на 30 млрд. грн. суб'єкти підприємництва втратили свої оборотні кошти. Ці суми, які вилучені державою, їм треба десь узяти для відновлення процесу виробництва. Відтак доведеться збільшити виплати по кредитах, якщо вони хочуть забезпечити просте відтворення. Тобто влада вперше за історію незалежної України зробила диверсію проти всієї промисловості, виключно лобіюючи інтереси лише декількох прізвищ, які виводять кошти в офшори, а потім вдають, що вони сюди їх інвестують і у такий спосіб, обкрадаючи все суспільство, стають багатими, і як вони вважають, найрозумнішими.

Аморальність цієї влади, в особах Азарова і Януковича, полягає в тому, що вони не хочуть стати на сторону більшості підприємців і пересічних громадян. За 9 місяців цього року за даними Рахункової палати (аналіз здійснювався за методологією міжнародної організації праці), рівень безробіття в державі становить 8,5 %.

З прийняттям Податкового кодексу податкова адміністрація і міліція отримали колосальні, дикі повноваження. Достатньо сказати лише те, що контролюючі органи отримали 40 повноважень, у тому числі ті, яких вони ніколи не мали: наприклад, право проводити експертизу - це право, яке мали раніше лише слідчі органи і суд за умови наявності порушеної кримінальної справи. Тепер це нормально - перевірки і інші дії можна робити неодноразово, тобто фактично можна заблокувати будь-який бізнес.

Показник безробіття я привів для того, щоб було зрозуміло, наскільки може зрости кількість безробітних, хоча б тому, що нам пропонують замість 10 найманих працівників у платника єдиного податку сьогодні, залишити 4 (у першому читанні пропонувалося два) і це - все одно веде до зменшення числа зайнятих у 2,5 разу і вже сьогодні роботодавець змушений попереджувати людей про звільнення.

Якщо робити аналіз за методою, яка існує, рівень безробіття збільшиться, за моїми підрахунками, до 14-15 %. Це перше.

Друге - так звана спрощена система тепер не стосується тих, хто проводив дослідницькі роботи, або займався правом, або перевезеннями, або охороною тощо. Цей перелік видів діяльності спрощенців скорочений, за моїми підрахунками, в 20 разів.

Цим Податковим кодексом спробували зіштовхнути різного роду підприємців. Виходячи з цього, я вважаю, що мають рацію люди, коли звернулися з ультиматумом до Президента, ВР, Кабміну, черз те, що не можна вводити в дію цей кодекс.

А найголовніше, що закон про Бюджетний кодекс, прийнятий на базі Конституції, забороняє змінювати податки на наступний рік, якщо вони вносяться пізніше 15 липня поточного року. Тобто при підвищенні податків люди матимуть моральне право їх не платити і подавати позови до суду. І це ключове питання, тому що відповідно до ст. 22 Конституції не можна приймати закони, що порушують права громадянина. А в даному випадку йде порушення ст. 27 п.3 Бюджетного кодексу і ст. 22 Конституції. Отже, абсолютно правильно задіяна стаття Конституції, яка дає підприємцям право на страйк.

Я бачу, що у ВР масово порушуються закони і Конституція. Ці порушення стали вже тотальними. Навіть при прийнятті Податкового кодексу 269 голосами, у тому числі тих народних депутатів, які більше ніж півроку фізично відсутні у ВР, тим не менше їхні картки голосували. Більш того, ухвалюється одним голосуванням ще й рішення про те, щоб внести зміни в масу інших законів, у тому числі до Кримінального кодексу. Я вважаю дурними і аморальними ті зміни до Кримінального кодексу, які зараз готуються, тому що навіть раніше судимих за ухилення від сплати податків хочуть потім звільняти від кримінальної відповідальності. Як автор Кримінального кодексу, я в нього таку ідею не закладав. Навпаки, резюмувалася ідея позитивної поведінки і ставлення до виплати податків.

Я намагаюся зробити все, щоб загальмувати той нігілізм, який відбувається в залі по відношенню до Конституції і до наших законів. Я вже пред'явив 3 позови у Вищий адміністративний суд до Верховної Ради України щодо ухвалення закону про Кабмін, закону про внесення змін і доповнень у 32 закони, якими фактично зроблений державний переворот, коли вони були прийняті більшістю одним махом - це закони, від 7 і 8 жовтня. Я 12-го числа звернувся до суду.

Я звернувся до суду з приводу закону про регламент, звернувся до суду на незаконні дії і Литвина, і Мартинюка про порушення закону про регламент.

На жаль, сьогодні суди знаходяться під колосальним тиском. Наявні очевидні порушення, коли судді вони бояться ухвалити адекватне рішення, вони затягують час. Зараз я підготую документи для подання до суду по Податковому кодексу. Я буду його оскаржувати і в Адміністративному суді, і в КС.

Очевидно, що мої сили не безмірні. Я сказав вчора на передачі, що бачу, як безсовісно поводиться влада, і я думаю, як протистояти їй. Я вже поставив це питання, і вже до цього готовий морально, що, можливо, мені в такій ситуації краще піти, щоб потім повернутися на чолі фракції парламенту, щоб не бути ні в якій формі співучасником того, що відбувається сьогодні у ВР.

Це крик моєї душі, який повинні були б почути і Янукович, і Литвин, і Мартинюк, і весь український народ, і весь парламент. Проте не думаю, що вони його почують. Я читаю всі закони, ніколи і нічого огульно не критикую, я пропоную, що треба зробити. Адже перший Податковий кодекс я подав разом з народним депутатом Сергієнком 12 років тому! Суспільство тоді ще не готове було його розуміти, сприймати. Але знищувати свою країну не можна. Орган влади, який знищує країну, стає поза законом. Саме тому політично я виступаю за дострокове проведення виборів і Президента, і ВР. Під нові повноваження Конституції потрібне нове перезавантаження. Але перекошувати кудись в один бік - робити лише перевибори ВР і не робити вибори Президента - я вважаю неправильно.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.